Parterapi med Anna Lindgren 1

Parterapi

Varför välja att gå i parterapi?

Om ni vill skapa den relation som ni längtar efter.

Om ni vill hitta tillbaka till lusten och passionen.

Om ni upplever att ni inte förstår varandra.

Om ni vill lära er att hantera konflikter och bryta destruktiva relationsmönster.

Eller om ni vill avsluta relationen och skiljas som vänner.

Hur går terapin till?

Ni kommer att få lära er metoder som hjälper er att hitta tillbaka till kärleken och värmen i relationen.

Ni får lära er sätt att kommunicera som skapar förutsättning att komma förbi konflikter och istället möta varandra med förståelse och empati.

Ni kommer att få möjlighet att lära känna er själva på ett djupare plan. Dels utifrån perspektivet av er personliga livshistoria dels utifrån hur just ni reagerar i olika relationella situationer.

Vanligtvis ses vi 1,5 timme var tredje eller var fjärde vecka. Oftast får man med sig uppgifter och information att öva på hemma.

Vissa dagar arbetar jag i par tillsammans med Diplomerad coach Gustav Lindgren. Efter er bokning informerar jag om vilka dagar som det gäller.

Vad går terapin ut på?

Parterapin skapar förutsättning för att utvecklas både som individ och i relation. Parterapin handlar inte om att skuldbelägga någon av er. Inte heller om att komma fram till vem som har rätt eller fel. Ni får verktyg att skapa en relation som ni längtar efter.


Omdömen från några av mina par

”Hej Anna. Vi är supernöjda över den hjälp vi fick! Mötena var professionellt utförda av dig och vi kände bägge att vi kunde öppna oss och känna tillit till dig redan under första samtalet! Det finns en djungel av terapeuter som sitter och nickar och håller bara med under samtalen vilket kan kännas som om att man kastar pengar i sjön.Så var inte fallet med dig, du öppnade mig utan att det var påtvingat, du använde de verktyg som fick mig att se saker från ett annat perspektiv och framför allt så hjälpte du oss med det vi ville ha hjälp med för att komma vidare i vår relation! Så från vårt håll så känner vi att vi träffade rätt Terapeut.” 

”Hej Anna,Vi vill bara skriva till dig så du vet hur vi har det. Allt har blivit mycket bättre i vår relation efter samtalen hos dig, vi har kommit varandra närmare och har mer sällan konflikter!Allt gott,” 

”Hej, Parterapin hjälpte jättebra! Med vänlig hälsning”

”Genom våra samtal på terapin och hemma känner vi att vi fått mycket bättre förståelse för varandra och hur vi reagerar. Någonting som vi tagit till oss och ändrat vårt sätt att vara (tycker i alla fall vi). Det har gjort att vi känner att vi kommit betydligt närmare varandra. Faktiskt så har vi aldrig känt så här förut, inte ens i början av vår relation. Tack för hjälpen.Vänliga hälsningar”

”Du har hjälpt oss att i princip rädda vårt äktenskap, med hjälp av samtal, verktyg för att bättre förstå och bemöta varandra. Stort tack!”

”Super tack för ett jättebra samtal! Jag är verkligen glad över att vi hittade just till dig! Det kändes avslappnat och tryggt! Mvh”

”Hej Anna Vill bara hälsa att samtalen hos dig räddade vårt äktenskap, det löste upp så mycket och vi har det så otroligt bra nu.Bättre än på många år.Du ska ha ett stort tack!Bästa hälsningar”

”Hej Anna!Vill tacka så mycket för gårdagens träff hos dig. Jag tycker att du på ett positivt sätt började nysta i vår relation och kom in på rätt sätt genom att bygga på det som är bra. Det var naturligtvis en mental pärs för oss. Det kändes skönt att få prata om det tilltufsade förtroendet och tilliten som behöver byggas upp igen. Uppskattade verkligen att du, genom dina frågor gav oss verktygen, det som jag resp han behöver för att se/bekräfta varandra och därigenom känna oss trygga. Allt gott och ha en fantastisk dag!”

Även om jag gått mycket i egenterapi innan tycker jag att det var otroligt utvecklande att gå i parterapi hos dig. Jag tycker att det snarare borde vara regel än undantag för alla att gå i parterapi, det är ett bra sätt att lära känna sin partner och vilka strategier som passar respektive temperament, anknytning etc. Jag tycker att det är bättre att jobba preventivt än att vänta för länge och gå miste om vad som skulle kunna blivit en bra relation. Åter igen tack för all hjälp! 
Vänliga hälsningar

”Hej Anna!Hoppas att allt är bra med dig!Du kanske undrar var vi tog vägen? Vi sa att vi skulle boka en sista tid hos dig, men så blev inte fallet. Vi kände att vi har haft så pass bra hjälp av dig att vi ville prova på egen hand att praktisera vad du hittills har lärt oss och att vi istället bokar en tid hos dig lite längre fram.Tack så mycket för all din hjälp så länge, vi hör av oss lite senare i år!Ha det gott, sköt om dig!Bästa hälsningar”

Parbesiktning

Underhåll er kärleksrelation i förebyggande syfte. Parbesiktningen skiljer sig från parterapin. I en parbesiktning identifierar man vad som potentiellt i framtiden skulle kunna bli problem. Därefter får man lära sig relationsverktyg för att hantera svårigheter som kan uppstå.
Läs mer

Imagoterapi

Imago relationsterapi har utvecklats av psykologerna Harville Hendrix ​och Helen Hunt i USA. Metoden bygger på forskning och mångårig erfarenhet av parterapi.
Läs mer

Bilaga Svenska Dagbladet

Parterapi med Anna Lindgren 2

Utdrag ur ett mail från ett par:

”Hej Anna,

Sedan några månader bestämde vi oss för att släppa all prestige och insett att det bara är vi två och våra barn i familjen, så vem tävlar vi emot? Sen dess har allt bara funkat så himla bra, som det aldrig har gjort sen vi började träffas. Minns inte sist vi bråkade nu, från att bråka varje dag i nästan 7 år till att knappt småtjafsa (endast om vardagen som bara är nödvändigt någon gång ibland).

Vi båda vill göra det lilla extra för varandra för att vi plötsligt vill och uppskattar allt vi gör för varandra så allt flyter bara på. Nästan för bra för att vara sant. Nu klarar vi av att hantera en mindre lätt diskussion med respekt till varandra utan att det eskalerar. Vilket vi aldrig har kunnat innan. Allt är verkligen din förtjänst! Tack vare dig har vi insett och lärt oss så mycket.

Jag rekommenderar alla våra vänner att träffa dig, jag tror att man alltid ska träffa någon oavsett tillstånd, det är bra att ha en tredjepart som är opartisk och bara lyssnar och ser allt på ett objektivt sätt.

Tack så otroligt mycket. Kram”

Jag utgår teoretiskt ifrån:

Imagoterapi

En metod för att kommunicera empatiskt som skapar en djupare kontakt i relationen. Ni får lära er hur man undviker konflikt vid meningsskiljaktigheter.

Läs mer här

Psykodynamisk teori.

Hur vår historia påverkar oss i nuet.

Ni får möjlighet – om ni väljer det – att titta lite närmare på om tidiga erfarenheter påverkar er nuvarande relation.

Anknytningsteori

På vilket sätt våra första nära relationer skapar relationsmönster i våra liv.

Man lär sig tidigt vad nära relationer innebär. Ni får lära er mer om hur just er bild av kärleksrelation ser ut.

Interpersonell neurobiologi

Hur vår hjärna och vårt medvetande påverkas av våra interaktioner med andra människor.

Vi utforskar hur ni fungerar i nära relationer och vad som händer inom er vid konflikt. Ni får lära er att hantera situationer utifrån er unika situation.